Hemmechien heeft een atelier en een opslagruimte van haar nu bijna duizend werken aan huis in Zutphen. En een galerie. Alle kleurrijke werken zijn te koop. te leen of te huur.

 

Hemmechien Knip geboren te Midwolda (1939) deed in Groningen de H.B.O. -opleiding voor onderwijzer.  Daarna lerarenopleiding. Kreeg daar de eerste tekenlessen en creatieve handvaardigheid.Het was de tijd van vernieuwing/overgang naar modernere manieren om de jeugd te leren omgaan met vrije expressie. Dat sprak haar erg aan.De tijd van Cobra en de vijftigers.

Wonen en werken

Eind jaren 90 vestigde ze zich als zelfstandig werkende kunstenaar.Vijftien jaar lang volgde ze scholing en vorming in de beeldende kunst: schilderen, olieverf op doek grote kleurrijke werken en erg expressief en creatief. Portret-en modelles. Vooral belangrijk was de opleiding aan de Zaterdagacademie bij De Leeuwenkuil (Creatief en cutureel centrum) te Deventer. En daarna de studie in vrij werken aan De IJsseldam in Deventer.  Adres: Gashavenstraat 53003  7418 AL Deventer.

Over het werk

Het werk is meestal uitbundig, dan weer ingetogen.  Bedoeling is een mysterieuze weergave te maken, waarbij voor de kijker veel blijft in te vullen . Daarbij wordt erg gelet op licht-donker, lijn en vorm.  En compositie en ritme.Vaak zit er veel vaart in het werk.Ruimtes worden gevuld met energie, kleur, in oneindigheid bewegend.Zo wordt het concrete getransformeerd tot een abstractie.Daarin mag de beschouwer zelf zijn heel eigen weg zoeken.

http://picasaweb.google.com/hemmechien.heknip

Commentaren.

Dit werk getuigt van een grote scheppingsdrang en schilderkunstige zeggingskracht. (Groninger museum)Hier worden alleen nog louter en alleen  vormen en lijnen en vlakken gebruikt, die  met geheimzinnige tekens worden verbonden.( Presse Die Quelle 2009)

Invloeden.

Het werk van de Duitse expressionisten , Cobra en van de hedendaagse Zuid- Nederlandse schilders.

Exposities:                   2020              Parijs Hilton Hotel

               2013              De Blikvanger  Warnsveld

                2012              Barcelona-cosas de mujeres

             

 

Genomineerd voor een verschijnen in “De Plantage” Een van de eerste tien dagblad  De Gelderlander te  Doetinchem Tweede  “Het land op”  Deventer in 2008

Bent u geïnteresseerd in Hemmechiens werk stuur haar dan een e-mail: ufkesknip@hetnet.nl

zie ook:

 

http://youtu.be/ntHiqum1fiE